Wanneer schaf je een Jacuzzi® aan?

We zien het aantal Jacuzzi® bezitters al enige tijd progressief toenemen; een logisch gevolg van het feit dat het aanbod gunstiger en breder wordt, zou je zeggen. Toch zijn er nog velen die de stap naar een eigen Jacuzzi® niet durven te nemen. Wanneer wordt het dan tijd om knopen door te hakken?


Velen associëren Jacuzzi® baden met luxe, plezier en gezelligheid. En terecht, want alle drie de steekwoorden komen meer dan genoeg aan bod als je met je vrienden in een Jacuzzi® stapt. Maar door dit imago vergeet men nog wel eens dat de baden ook enorm goed zijn voor de gezondheid. Voor wie twijfelt over de aanschaf van een Jacuzzi® zijn onderstaande voordelen misschien wel van doorslaggevend belang.

Verlicht spier- en gewrichtspijn
Last van reumatische klachten als spier- en gewrichtspijn? Dan is de aanschaf van een eigen Jacuzzi® zeker geen miskoop. Het wordt reumapatiënten zelfs aangeraden om elke dag gebruik te maken van de spabaden. Allereerst zorgt het water voor een gevoel van gewichtsloosheid, waardoor er zo min mogelijk druk komt te staan op de spieren en gewrichten. Daarnaast zorgen de geavanceerde massagejets voor een prettig bruisend gevoel, dat de aandacht van de pijn afleidt.

Verbetert de bloedsomloop
Ook bij sportblessures is de Jacuzzi® een zeer geliefde remedie. Het warme water zorgt ervoor dat alle spieren zich ontspannen. Ook versnelt het de hartslag, waardoor het bloed beter door het lichaam wordt gepompt en de spieren meer zuurstof en andere voedingsstoffen krijgen aangevoerd. Dit maakt hoogwaardige Jacuzzi® baden ook onder fanatieke sporters een goede investering.

Vermindert stress
Wie doorgaans te maken heeft met nogal wat stress, kan in een Jacuzzi® rekenen op veel ontspanning. Door het warme water ontspant het lichaam en dat leidt weer tot een kalmerend effect. Elke dag een bad in een Jacuzzi® helpt je om je hoofd leeg te maken en mentaal scherper en fitter te worden. En dat kunnen we door onze overlopende agenda’s allemaal wel gebruiken, toch?