Een website maken in 4 stappen

Heb je altijd al zelf een website willen maken? In dit artikel wordt kort uitgelegd hoe je zelf een website maakt. Dit kan zowel een persoonlijke website, bedrijfswebsite of een webshop zijn. Wie zelf geen website in elkaar wil zetten, kan ook terecht bij www.ally-webdesign.com/ voor een goedwerkende website.

Een website maken in 4 stappen

Het zelf maken van een website lijkt lastig, maar is voor vrijwel iedereen goed te doen. Om een eigen website te maken dienen de volgende vier stappen te worden doorlopen.

Stap 1: kies een hosting

De eerste stap is het selecteren van een hostingpartij. Daarnaast is het van belang een domeinnaam vast te leggen. Dit is de naam/url van de website. Webhosting is verkrijgbaar in verschillende vormen in maten. In de meeste gevallen zal een goedkope (shared) hosting voldoen. Wanneer je een webshop gaat maken is het verstandig wat meer uit te geven aan een goede hosting.

Stap 2: kies een platform

Nadat je een webhosting hebt aangeschaft en een domeinnaam hebt geregistreerd, is het zaak om een platform te kiezen waarop jouw website draait. Voor een reguliere website is WordPress een veel gebruikt systeem. Bij dit platform is het tevens mogelijk om een webshop (Woocommerce) aan je website toe te voegen. WordPress is een gratis platform voor het maken van een website. In dit platform kan de tekst op de website eenvoudig worden beheerd.

Stap 3: selecteer een thema

Nadat je WordPress of een ander platform hebt geïnstalleerd is de volgende stap het kiezen van een thema. Een thema is het design van de website. Op het internet zijn verschillende marktplaatsen te vinden waar zowel betaalde al gratis themas worden aangeboden. Daarnaast is het ook mogelijk zelf een thema voor je website te maken. Houd er bij het selecteren van een thema rekening mee dat het een responsive webdesign betreft. Een responsive website wordt ook op smartphones en tablets goed weergegeven.

Stap 4: selecteer de plug-ins

Afhankelijk van het platform dat je hebt gekozen zijn er verschillende plugins of extensies beschikbaar. Dit zijn kleine functionele toevoegingen aan je website zoals een contactformulier, foto slider, social media knoppen etc. De meeste platformen hebben een marktplaats vanwaar de plug-ins en extenties geïnstalleerd kunnen worden.

Het laten maken van een website uitbesteden

Wanneer je zelf een website gaat maken kan dit flink wat tijd in beslag nemen. Daarnaast zal je hierbij waarschijnlijk gebruik maken van bestaande thema’s waardoor het design van je website niet uniek is. Wil je wel een unieke website? Dan is het verstandig om het laten maken van een website uit te besteden. Ally-Webdesign is een websitebouwer die u graag helpt bij het maken van een professionele website.