Wil je een kat nemen, dit moet je niet vergeten!

Wanneer je voor het eerst een huisdier neemt moet je je goed voorbereiden. Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen en je kat een goede start geven.

Bedenkt dat je veel zaken geregeld moet hebben voordat je je kat gaat ophalen. Het liefst ook nog eens op de juiste plek zodat je poes direct kan wennen aan de nieuwe situatie. De verhuizing is voor hem of haar al onrustig genoeg.

Een kat moet natuurlijk eten. Zorg ervoor dat je een bakje hebt voor water en voor brokjes. Ze deze op een plek neer waar er rustig gegeten kan worden. Bakjes van metaal of keramiek hebben de voorkeur. Plastic bakken kunnen geur of smaak opnemen en worden op den duur vies. Voor drinkbakken mag er meerdere in huis zetten.

Een kattenbak is natuurlijk erg belangrijk. Je moet er minimaal één hebben maar twee is zelfs nog beter. Er zit een deurtje in om de geuren binnen te houden. Dit is echter niet plezierig voor de kat. Deze eruit halen is dus wel zo verstandig. Er zijn ook zelfreinigende kattenbakken die gemakkelijker schoon te maken zijn.

Neem een krabpaal of plank om ervoor te zorgen dat er niet aan je meubels gekrapt gaat worden. Er zijn veel verschillende modellen en de meeste zijn prima geschikt.

Verzekering

Een kattenverzekering vergoed dierenarts en medicijn kosten aan je huisdier. Of je een verzekering voor je kat neemt is afhankelijk van je eigen situatie. Het is juist verstandig één te nemen wanneer je het minder ruim hebt. Zo kom je niet voor moeilijke beslissingen te staan wanneer de behandeling van je huisdier toch wat duurder is dan verwacht. Meer lezen over de voors en tegens van een kattenverzekering lees je hier.