Zeer eenvoudig mee-eters verwijderen doe je zo!

Wanneer je regelmatig last hebt van mee-eters is dat uiteraard erg vervelend. Mee-eters mogen dan in principe onschuldig zijn, ze zorgen er wel voor dat je huid toch enigszins wordt aangetast en er gewoon niet meer zo mooi uitziet. Veel mensen hebben er door de jaren heen reeds voor gekozen om verschillende zogenaamde wondermiddeltjes uit te proberen, maar vaak zonder succes. In dit artikel schotelen we je geen wondermiddeltjes voor, maar kunnen we je wel op een eerlijke manier kennis laten maken met een aantal middeltjes die de kans op mee-eters aanzienlijk kunnen verminderen. Bovendien is voorkomen nog steeds beter dan genezen en ook op dat vlak hebben we enkele interessante tips voor jou in huis. Je ontdekt ze allemaal in dit artikel.

Een gebalanceerde talgproductie is belangrijk

Mee-eters worden veroorzaakt door een ophoping van hoorn welke wordt gemengd met talg. Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om de talgproductie te verlagen. Door een lagere talgproductie wordt het ontstaan van (nieuwe) mee-eters immers voorkomen. De talgproductie verlagen is onder meer mogelijk door gebruik te maken van de vitamines A & E. Deze twee vitamines moeten er in combinatie met een gezonde voeding voor zorgen dat mee-eters veel minder eenvoudig op je huid zullen verschijnen.

Het verwijderen van mee-eters

Wanneer er dan uiteindelijk toch mee-eters op je huid zijn verschenen is het vooral belangrijk om deze zo snel mogelijk, maar bovendien ook op een correcte wijze te verwijderen. Veel mensen kiezen er in deze situatie voor om de mee-eter gewoon uit te duwen met hun vingers, maar dat is niet zo interessant, in tegendeel. De kans is namelijk bijzonder groot dat er dan vuil van je vingers in de wond terechtkomt waardoor deze kan gaan ontsteken. Het gevolg is niet zelden een grote, lelijke puist wat er voor zorgt dat je zomaar nog verder van huis bent. Hoe kan je mee-eters dan precies het best verwijderen? Zeer eenvoudig. Het verwijderen van mee-eters doe je bij voorkeur door gebruik te maken van een zogenaamde comedonenlepel. Een dergelijke lepel is bijzonder eenvoudig te gebruiken en zorgt er bovendien voor dat je mee-eters als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen en niet zullen gaan ontsteken.

Scrubs, de oplossing tegen mee-eters?

Er is al heel wat over geschreven, maar ook het gebruik van een scrub kan er voor zorgen dat mee-eters efficiënter te lijf kunnen worden gegaan. Wel is het belangrijk om er altijd bij stil te blijven staan dat een scrub niet meteen resultaat geeft. Omwille van deze reden wordt het dan ook aangeraden om bijvoorbeeld het gebruik van een scrub te combineren met neusstrips. Tijdens het gebruik van een scrub is het bovendien ook niet interessant om langdurig op dezelfde plaats te blijven schuren. Op deze manier maak je de huid namelijk net droger. Het gevolg kan dan zijn dat je opnieuw een zalf zal moeten gebruiken waardoor de huid wat vettiger wordt en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

De oplossing tegen mee-eters

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen bestaan er verschillende oplossingen tegen mee-eters. Het is evenwel in eerste instantie belangrijk om er rekening mee te houden dat een gezonde voeding aan de basis ligt van niet alleen een gezonde levensstijl, maar tevens ook van een gezonde huid. Gecombineerd met het gebruik van de vitamines A & E zal je merken dat mee-eters aanzienlijk minder vaak op je huid zullen verschijnen. Hierdoor is een zeer vervelend probleem dan ook vaak meteen voor het grootste deel opgelost.