Zonnepanelen en maximaal rendement!

Zonnepanelen zie je tegenwoordig vaker en vaker op de daken van huizen verschijnen. De grootste oorzaak is het opwekken van gratis groene stroom. Nadat de investering is gemaakt duurt het een aantal jaar voordat u uw investering in zonnepanelen heeft terugverdiend en dan is alles wat u bespaart pure winst.

Soorten zonnepanelen

Wanneer zonnepanelen kopen uw interesse heeft gewekt, is het belangrijk om eerst onderzoek naar beschikbare zonnepanelen en welke het beste geschikt zijn voor uw situatie. Het zonnepaneel dat het meest energie kan opwekken is het monokristallijn zonnepaneel. Deze staan bekend om hun egale en strakke uitstraling. Een goede andere mogelijkheid is een polykristallijn zonnepaneel. Het polykristallijn zonnepaneel levert relatief gezien minder energie dan een monokristallijn zonnepaneel maar is dan ook een stuk goedkoper. Als laatste optie bestaat ook nog het dunne film zonnepaneel. Dit zonnepaneel vind u meestal terug op kleinere apparatuur zoals rekenmachines en horloges. Tegenwoordig zijn ze ook prima geschikt als energiebron voor uw woning.

Plaatsing van zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen kan op meerdere locaties op en om het huis. De meest voorkomende plek voor zonnepanelen is op een schuin dak. Op een schuin dak heeft het zonnepaneel al een goede hellingshoek en hoeft dan ook maar minimaal bijgesteld worden. Het is ook een optie om zonnepanelen op een plat dak te monteren. Het moet dan wel gemonteerd worden op een speciaal frame om zo de juiste hellingshoek te behalen. Houdt er rekening mee dat het dak sterk genoeg moet zijn om het totale gewicht te kunnen dragen. Het komt ook steeds vaker voor dat zonnepanelen in de tuin worden gezet. Het is dan wel noodzakelijk om aan beveiliging te denken, want zonnepanelen zijn ook geliefd bij dieven.

De kosten en opbrengsten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn nog steeds hoog, maar wel al veel lagen dan 10 jaar geleden. Het is nu dus het moment om zonnepanelen te kopen. De investering heeft u meestal na 10 tot 15 jaar terugverdiend. Naast dat uw energiekosten aanzienlijk dalen, is het ook mogelijk om stroom terug te verkopen aan uw energieleverancier. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat.